Koh Rong

30 November 

Efter frukost packade vi ner det viktigaste ifall vi skulle övernatta på ön och gick ner till båten. 
Båtresan gick bra och ön var fantastisk. Vi bokade ett rum på ett motell vid hamnen och biljetter tillbaka till dagen efter. 
Det gick inga båtar tillbaka på kvällen och det kändes ovärt att bara stanna ett par timmar. 
Sedan gick vi på upptäcksfärd i den lilla byn och sedan ner till stranden. 
Byn var liten och mysig, det var massor med söta hundar, varav några valpar, vid vissa hus sprättade höns. Det var mycket restauranger och lite stånd som sålde fruktshakes för en dollar styck. Gott! 
Stranden var magisk. Den var betydligt renare än på fastlandet och vattnet kändes klarare. 
Vi körde resten av dagen på stranden. Älskar verkligen havet. Och det var skönt och lugnt med, inte vågigt och oroligt. Väldigt skönt för mig med linser som inte vill ha vatten i ögonen :) 

När solen började gå ner och magarna började kurra så gick vi och åt. Maten på ön var än så länge bättre än på fastlandet. Vi passade också på att boka en tur ut och titta på och snorkla med självlysande plankton. 
Efter det så nojade jag järnet innan vi skulle åka, är lite rädd för havet på djupt vatten. När vi väl satt på båten så lugnade jag mig lite. Kändes bra att det var ganska många med, är läskigare om det inte hade varit typ några andra med. Jag vågade hoppa i och snorkla två gånger, var så stolt. Och det var riktigt häftigt, det var som att simma i en stjärnhimmel. Kul för att från båten såg det jättemesigt ut, så var lite besviken tills jag kom i vattnet. De lös liksom mer under vattnet och när man "rörde runt" eller simmande. Surt för ett par killar på båten som hade missat att man skulle simma, så de hade inga badkläder. 
På kvällen var det verkligen feststämning på ön. Det var livemusik på vissa barer och en hade eldshow, de hade även limbo med en eldpinne. Häftigt, men kanske inte så bra i kombination med all alkohol tänkte jag. De delade nämligen ut shots till alla som gjorde det, vågade inte stanna och se om de sänkte för var rädd att se någon stackares hår brinna :p 

Vi var rätt trötta, säkert på grund av all sol och bad. Så vi tog det rätt lugnt och orkade inte socialisera oss så mycket. Vi åt god mat från några typ matvagnar på gatan och gick en promenad på stranden. Det var rätt häftig utsikt, för det åskade in mot fastlandet och sedan ute på havet. Härlig show för oss som slapp det precis över oss. 

När vi sedan lagt oss upptäckte jag att även här fanns lufthål ut på toaletten och där ville ödlor komma in och hälsa på. Så vi hade lite svårt att sova då geckoödlorna låter rätt irriterande. Vi klappade med händerna ibland för att skrämma dem från  att komma in. Ödlorna här var iallafall väldigt små, så inte så läskiga, mest jobbiga för att de lät och ville in. När vi väl hade lyckats somna så vaknade vi av ett kattslagsmål typ utanför dörren. 
Jag och Anton gjorde halvhjärtade försök med att väsa/skälla i sängen för att skrämma bort dem. 
Men vaknade gjorde även grannen, som orkade mer och gick ut och skrämde bort dem efter en stund. 
Där fick jag för att jag tyckte bungalowen var svår att sova i, nu saknade jag den ;) 

"Hyddorna" i skogen är bungalows, i en av dem närmast skogen bodde vi på fastlandet. 


Bilden längst ner googlade jag fram för att ge er en bild av ungefär hur det såg ut när vi snorklade. Ibland lyste det ännu mer och ibland lite mindre. 

Allmänt, Asien 2016, Resor | |
Upp