Ho Chi Minh dag 1

25 november

När vi vaknat så åkte vi upp till högsta våningen där frukosten serverades. Fantastisk utsikt!
Lite roligt också att höra tuppar som gol mitt i stan, troligtvis har folk höns på uteplatserna på taken.
Sedan tog vi en lugn förmiddag på rummet, båda kände sig lite krassliga så det var skönt att ta det lugnt. När vi kände oss redo så promenerade vi runt i stan, vi gick och tittade på en gammal kyrka, ett gammalt postkontor och virrade ner oss till en typ hamn. Vi höll på att aldrig komna därifrån i rusningstrafiken, folk körde med mopederna även på trottoarerna och vi visste inte var vi skulle gå. Men det gick bra :)
Tröstade mig med en supergod is-latte efteråt, man blir lite rädd när man ska över en väg det kör tusen mopeder och bilar på.
Vi gick även lite i butiker och på en marknad. Lite jobbigt att folk tjatade så på en på marknaden, man får ingen ro att titta då. Men det är ju deras levebröd och när så många säljer liknande saker så känner de väl att de måste försöka locka kunder, bara det att det mer skrämde bort oss.
När vi började leta efter någonstans att äta så hittade vi en vegansk resturang, de hade förvånansvärt god mat även enligt Anton. Jag körde på det jag alltid kör på här, vårrullar, har fortfarande inte fått så goda som i Hanoi dock!
På väg tillbaka till hotellet sen så såg vi ett gäng ungdomar som tog uppenbara "smygfoton" av Anton. Haha, han fascinerar folk med sin längd!
Resten av kvällen så tog vi det lugnt med en film framför tvn i hotellrummet och passade på att boka de sista hotellen med black friday rabatter.

Allmänt, Asien 2016, Resor | |
Upp