Singapore - Bali

8 december

Mådde ändå tillräckligt bra för att vilja se lite av Singapore, så vi åkte till garden by the bay. En stor park, med massor av julbelysning och aktiviteter på kvällarna, lite surt att se det då och inte igår, men hade ändå inte orkat. De hade även olika klimat inomhus, typ som tropikariet i Göteborg. Hade vetat titta på aporna, men kändes onödigt att betala så mycket när vi hade så lite tid. Var fint i parken med utsikt över en båt(?) på två skyskrapor, men det var jobbigt med värmen och att gå i backar när jag inte mådde bra. Stackars Anton som fick anpassa sig så mycket efter mig när jag var sjuk. 

Efter det så åkte vi inom hotellet och hämtade väskorna, sedan for vi till flygplatsen. Efter vi checkat in bagaget så letade vi upp någonstans att äta. Fanns fina fiskar att titta på i en damm. Men har aldrig vetat att de har så läskiga ögon! 

Flygbolaget vi åkte med var helt fantastiskt. Bra service, stora utrymmen och väldigt god mat. 

 

Väl framme på Bali så checkade vi in på ett fint hotell. 

Vi kastade oss i sängen, beställde upp roomservice och kollade på film. 

 

 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Asien 2016, Resor | | Kommentera |

Singapore

7 december

Upp tidigt för att åka till Singapore. Mådde sämre igen, inte så konstigt efter en fullspäckad dag och väldigt lite sömn. 

Som tur var var det en kost flygresa, bara 45minuter. Ännu mer tur med tanke på att det var lite benutrymme och han framför körde ner sätet i botten, redan innan start, trots flygvärdinnorna sa till honom två gånger. Och bakom mig satt ett barn och sparka. En rolig grej på planet var att det var en familj på andra sidan raden som fick mat, precis innan landning och var tvungna att fälla upp borden, så de fick sitta och balansera brickorna i knät. Varför beställer man till mat på ett flyg som är 45min? Så god är inte flygplansmat..

 

När vi kommit fram tog vi en uber till hostelet. Det var väldigt mysigt för att vara ett hostel. Små mysiga "rum" i våningssängsformat. Efter vi checkat in så gick vi lite i Chinatown som vi bodde vid och åt lite mat sedan gick vi tillbaka och så sov jag en stund. Jag mådde inte alls bra, hade ont i kroppen och var vänligt förkyld. Men på kvällen fixade vi till oss och gick till ett burgarställe Anton hade kollat upp. Väldigt gott, hade gärna gått omkring på bargatan som låg i närheten men orkDe verkligen inte. Så vi gick hem och la oss tidigt istället, efter en ganska lång jakt på halstabletter, allt var stängt eller hade inga. Men hittade det sen, på ett ställe som låg nära där vi bodde såklart..

 

Juste, hostelet hade en bra grej med att köpa till senare utcheckning, så det gjorde vi för att slippa stressa och för att jag skulle få vila hela dagen tills vi skulle till flygplatsen om jag behövde. Skönt att veta när man lägger sig.

 
 
 
Här är när vi precis ska checka ut, därav är det inte så fint bäddat och så, men mysiga små kryp-in :)
Allmänt, Asien 2016, Resor | | Kommentera |

Kuala Lumpur

6 december

Måste inte superbra på morgonen, men tvingade upp mig och fixade mig för en dag fylls med shopping. Och I kid you not vilken bra shopping det var! 

Önskar det var sista stoppet innan vi skulle hemort att jag hade varit frisk, kunde inte shoppa så mycket eftersom vi inte får ha så tungt bagage från Bali till Thailand som hem från Thailand. 

Det var så juligt och fint överallt, framförallt vid entrén och vissa juliga butiker. 

Det var ca 10 stora våningar med shopping och så fanns det en nöjespark där inne, med bergochdal-banor och allt. Shoppade mest julklappar och även en ny resväska eftersom en gick sönder på flyget hit. Hittade en som var billig och bra. Anton hittade en snygg kabinväska med tillhörande portfölj också. Perfekt för när han är iväg med jobbet på kurser och liknande :) 

 

På kvällen gick vi till tvillingtornen som kuala lumpur är kända för, hittade massor med roliga matmarknaden och finare restauranger och pubar. Längtade redan efter att åka tillbaka. 

Så ledsen att jag var sjuk här. 

 

När vi kom hem igen var klockan mycket och vi fick packa bäst vi kunde och försöka hinna sova några timmar. För vi skulle till flygplatsen tidig morgonen efter. 

 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp