Bangkok-Wat Pho

Söndag 20 november

Sista heldagen i Bangkok började vi med frukost på hotellet. Älskar fruktbufféerna här!
Sedan tog vi en uber till templet Wat Pho, det kändes mer som ett tempel-kvarter än ett tempel. Det var stort, och otroligt fina byggnader i tempelgården.

Sedan skulle vi försöka ta oss till palatset, men det var nästintill omöjligt. Det måste varit någon speciell sorgedag efter kungens bortgång, för det var svartklädda människor och saker överallt. De delades även ut bilder på honom till alla thailändare, de verkade även få mat och glass på olika ställen.
Vi gick omkring iallafall, hittade en vacker park vi gick omkring i, och påvägen ut därifrån lyckades Anton hitta en som sålde Cola på glasflaska, dock blev hon så tjurig när hon inte fick öppna flaskan. Anton samlar på colaflaskor från olika länder för er som inte vet.
Vi gav upp palatset när vi såg massa avstängda vägar och så tog vi oss mot national muséet istället, vilket var gratis pga kungens bortgång. Det var vi tacksamma för eftersom muséet typ bara bestod av Buddha-statyer. Det som var mest intressant där var kungavagnar, tror det var begravningsvagnar, men det fanns knappt någon information på engelska så är inte säker.

Trötta i fötterna och trötta på Buddha-statyer så började vi gå hemåt, vi hittade ingen ledig taxi i folkmassan och efter att ha sett några tucktuck-chafförer blanda drinkar ihop så ville vi inte sätta oss i en sådan heller. Så vi började gå, och lyckades efter bara 3-4 minuter få syn på ett café och gick in för att köpa något att dricka och vila fötterna lite. Och då det fanns internet där så beställde vi en uber hem till hotellet. Älskar uber och hur smidigt det är!

På kvällen hade vi stämt träff med Tosse, en svensk kille vi känner som reser runt endel här nere.
Vi mest hängde och snackade, hade inte träffat honom på flera år.
Ja, och sedan så åt vi, massor! Vi köpte olika thailändska rätter han rekommenderade bla pad thai- wokade grönsaker, groddar och ägg eller kyckling, sedan någon typ av crepes(kanske inte thailändskt) mango and sticky rice-mango och ris med en kokossås, drack fruktshakes och så åt Anton och Tosse kryp. Jag avstod, äter ju inte kött trots allt ;)
Sedan åkte vi åkte hem och somnade rätt sent.

Allmänt, Asien 2016, Resor | |
Upp