Sihanoukville- Siem Riep

1 december 

Efter att ha checkat ut från hotellet på ön köpte vi en varsin smoothie och en fruktsallad att dela på och satt och åt det till frukost vid havet. Vi väntade in båten till fastlandet som var sen, vi blev lite stressade eftersom vi hade en tid att passa för att checka ut från hotellet på fastlandet. 
Havet var oroligare idag och jag ångrade bittert att vi inte fått med oss åksjuketabletterna till ön för jag  blev ordentligt sjösjuk. Det gör mig orolig inför den längre båtturen vi har planerad på Bali, men då ska jag komma ihåg att ta tabletter innan. 
Vi körde på en lugn dag innan vi skulle flyga vidare, vi åt på hotellet och hängde där ett tag. Gick på en långpromenad och en liten in i djungeln bakom hotellet. Vi trodde man skulle komma till en annan strand då, men det gick inte. Och det var skräpigt och mycket insekter så vi vände ganska snabbt. 
När vi tagit en taxi till flygplatsen såg vi att planet var försenat, men att vi ändå haft tur. Planet som skulle gått innan hade nämligen blivit inställt efter att de som skulle åkt med hade väntat där hela dagen. Så tacksamma att det inte hände oss, men tyckte så synd om ett par tyskar som hade anslutande plan på två ställen innan de skulle hem. Hoppas det läste sig för dem! 
Det planet vi åkte nu var ännu mindre med bara 13 rader. 

Taxichauffören som körde oss hittade inte hotellet som låg inne på en sidogata. Anton försökte visa på kartan var och förklara vägen dit, men han lyssnade inte så noga på honom. Lite kul när det visade sig att Anton hade rätt hela tiden och hittade bättre än chaffisen. 
Vi var väldigt trötta när vi kom fram till hotellet, vi fick gott iste och bananchips som välkomnande. Sedan visade personalen oss lite på en karta och gav förslag på vad vi kunde göra, ville vi boka privat tuktuk eller bil så kunde de ordna med det. Han var väldigt förstående över att vi va trötta och höll sig kort. Vi blev sedan visade till rummet och sängen var så fin. De hade gjort fina svanar av handdukarna och skrivit namn i och dekorerat den med blommor. 
Det kändes nästan dumt att ta bort det. Men när vi lagt oss så somnade vi direkt vi lagt huvudet på kudden. 

Allmänt, Asien 2016, Resor | |
Upp